Boppe(fer-)slach deel 3

Boppe(fer-)slach deel 3

In deze rubriek staan wij even stil bij de verrichtingen van onze kaatsende leden die deelnemen aan de regio/federatie en KNKB wedstrijden in Friesland en omstreken. Mochten wij iemand zijn vergeten, schroom niet en informeer het bestuur, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdiend.

28-05-2023

Wommels
In Wommels waren dit weekend, namens onze vereniging, Hendrik Eringa en Peter van der Hoek aan het kaatsen. Zij namen deel aan de heren KNKB 50+ door elkaar loten (D.E.L) A- & B-klasse wedstrijd. Beide kaatsers waren deze dag actief in de B-klasse.

Door onze “langs de lijn” commentator Albert Tromp werd er live verslag gedaan van de eerste en deels tweede omloop. Van wat wij ervan hebben meegekregen verloor Peter met zijn maten de eerste omloop met alles aan de hang en werd de bal op 5-5 6-6 kwaad uitgeslagen. Hendrik met zijn maten wonnen in de eerste omloop wel hun wedstrijd met 5-5 6-0. In de tweede omloop verloren beide mannen hun wedstrijd, waardoor er dit keer geen prijs mee terug ging naar Spannum. 

Weidum

In Weidum stond er een jongens D.E.L. A- & B-klasse wedstrijd op het programma. Zowel Monse Hansma als Stijn Vincken hadden zich opgegeven voor deze partij. Monse nam deel aan de B-klasse wedstrijd en Stijn, als geselecteerd A-klasse kaatser, aan de A-klasse wedstrijd. 

De A-klasse wordt vertegenwoordigd door 12 uitgekozen (geselecteerde) jongens kaatsers die gezamenlijk 4 parturen van 3 man vormen en onderling uitmaken wie er aan het einde van de dag met de krans naar huis gaat. Er wordt dus in een poule gekaatst. Stijn met zijn maten (Jens Kooistra; Raerd en Nick van der Walt; Sexbierum) wonnen 2 van hun 3 poule wedstrijden en werden uiteindelijk net aan 2e in de poule, waarmee dus de 2e prijs werd gewonnen. 

Monse kaatste zoals gezegd in de B-klasse (15 parturen). Samen met zijn maten (Jille Jongsma; Damwald en Jorrit Palma; Tzum) werd er in de 1e omloop helaas verloren, waardoor zij de rest van de dag kaatsten in de verliezersronde (herkansing). In de 2e en 3e omloop wonnen zij hun wedstrijd wel, waardoor de finale werd gehaald. Vervolgens moest men ca. 2 uren wachten voordat bekend was wie hun tegenstander in deze finale zou zijn. De finale zelf werd met 5-3 6-4 gewonnen, waardoor Monse wederom met de 1e prijs in de verliezersronde thuis kwam. 

Bestuur K.F. Set Troch

Post Views: 55